Skip to Content

Motivationeel expert

Binnen bedrijven coacht HCRD individuen en teams op elk niveau van de organisatie. Met een onbevooroordeelde blik kijkt HCRD naar uw bedrijf, luisteren we naar uw noden en stellen samen met u, uw medewerkers en teams gerichte doelen op.

Tijdens het coachingtraject staat de coachee stil bij zichzelf en het team. Hij/zij verwerft inzichten in de eigen mentale mogelijkheden om persoonlijke resultaten en de teamresultaten te verbeteren. Het effect van coaching is voelbaar op elk gebied.

Voor het individu betekent coaching groei op verschillende gebieden. Hij/ziij krijgt meer grip op zichzelf, op zijn/haar emoties en op het uiteindelijke gedrag, wat leidt tot zijn/haar resultaten. De coachee groeit buiten de comfortzone en kiest vaak voor het verder verruimen van deze zone. Coaching maakt verandering mogelijk en haalbaar. Hierdoor stijgt zijn/haar voldoening in het werk. Doordat iemand meer voldoening uit zijn/haar werk haalt, stijgt de motivatie. Dit vergroot de persoonlijke focus, wat opnieuw leidt tot meer voldoening.

Voor het team leidt coaching tot een vernieuwde samenhang, verbeterde communicatie en het behalen van de gewenste teamresultaten. Opnieuw stijgt door deze positieve cirkel de motivatie van elk teamlid individueel, wat een groot effect heeft op het team.

Voor het bedrijf zijn de gevolgen op het vlak van groei en efficiëntie enorm.

 

Met haar motivationele expertise richt HCRD zich ook specifiek op de 55-plussers.

Haast niets is zo erg voor de werkgever en de collega's als een gedemotiveerde medewerker. De kostprijs van deze moegestreden werknemers is moeilijk of niet te begroten. Zijn gebrek aan creativiteit en/of innovativiteit stoort iedereen, de werknemer inbegrepen. Het risico op veelvuldige afwezigheid door ziekte is groot en de ontevredenheid straalt negatief af op iedereen, wat de werksfeer nadelig beïnvloedt.

Wanneer het te erg wordt, zal u ervan uitgaan dat ontslag de enige uitweg is, waarbij het sociaal-passief de finale kostprijs vervolledigt. Hoe dan een ontslag vermijden en de werknemer terug zin geven in zijn opdrachten?

HCRD-coaching zorgt via een bijzonder sterk uitgebouw motiveringsprogramma ervoor dat de werknemer zich opnieuw actief inzet door mee toekomstgericht te denken en zich achter de groei van het bedrijf te scharen. Onze coaching geeft snel resultaat en dit op een wijze waarbij terugkoppeling naar de werkvloer niet ongezien blijft!

Wenst u een vrijblijvende afspraak? Wij zitten graag eens met u samen om te luisteren naar uw noden en te kijken hoe wij u hierin kunnen tegemoetkomen.